onsdag 9 december 2009

.Asiatiska laxbiffar och bulgursallad.

Laxbiffar med asiatisk smak
4 portioner

500 gram laxfilé
En knippa vårlök(jag använda salladslök, gick fint.)
2 äggulor
1 dl ströbröd
1 liten knippa koriander (kan såklart uteslutas, vilket jag gjorde.)
En liten bit röd chilfrukt
2 vitlöksklyftor
1 buljongtärning, smulad eller 1 msk lantbuljongpulver lantbuljongpulver
1 msk japansk soja (använda kinesisk + lite asiatisk fisksås)
Gärna Tamariolja att steka i (Använde olivolja)

Mixa alla ingredienser i en matberedare och klicka i smeten direkt i stekpannan om smeten är lös. Annars formas biffar med händerna. Stek i några minuter på var sida tills biffarna fått fin färg.

Jag serverade det, som Sandra tipsade om, med hummus och bulgursallad med bulgur (surprise :)), bladspenat, fetaost, cocktailtomater, rödlök, majs och avokado. Pricken är i:et är såklart crema de balsamico!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar