Jag har ett stort problem sen några veckor tillbaka, och det är gällande mat. Jag har nada matinspiration.
Det vore guld värt om ni kunde ge mig ett par av era favoriträtter, med eller utan recept. (Kan ju googla rätt på recept efteråt.)
Jag tycker vi lagar samma mat vecka ut och vecka in, och har kört fast.
Så var lite gulliga nu och HJÄLP MIG! :)
(Jag kan även lägga ut dom tipsen jag får här, så kanske jag kan hjälpa någon annan också.)
Haha, kul att vi har liknande problem! Köttfärsbiffar med vitlök, grillade grönsaker (zucchini, paprika, svamp...) och tzatsiki. Kalops och köttbullar (back to basic), kycklingwok med kokosmjölk, röd currypasta, lime och paprika.
SvaraRaderaOkej, här kommer en favorit:
SvaraRaderaWrap med teriyakikyckling, sallad och avokado (Tillagningstid 45 minuter)
Ingredienser
4 st mjukt tunnbröd
400 gram kycklingfilé
1 dl teriyakisås
1 msk färsk ingefära, riven
20 gram ekbladssallad
20 port friséesallad
2 st tomat
2 st avokado
Instruktioner
1. Strimla kycklingen och marinera i teriyakisåsen och ingefära i minst 30 minuter.
2. Stek kycklingen i teflonpanna, häll på marinaden och låt den koka in i kycklingen. Skär kycklingen i tunna skivor.
3. Lägg blandad sallad, skivad tomat och avokado mitt på tunnbrödet. Lägg på den varma kycklingen och vik ihop brödet.
Idag kommer jag laga kålpudding, haha. Riktig husmanskost. Recept på det kommer väl ikväll eller imorrn. :)
SvaraRaderagoda pajer är aldrig fel, kan ju varieras i oändlighet och perfekt för matlådan. vi lagar mycket asiatiskt, wokar med röd curry, fiskbiffar med dipsåser, köttfärssås med massor av rivna rotsaker, rosmarin och vitlök, nötfärsbiffar med smak av exempelvis fetaost, spiskummin och paprika, eller rivna rödbetor och pepparrot. ugnspannkaka med rivna morötter och äpple är också supergott. några idéer iaf :-) . kram och så härligt att läsa om er fina resa. den behövde ni så väl!
SvaraRaderaHej på dig!
SvaraRaderaArla.se är en underbar hemsida där jag har hittat mycket bra inspriration...kolla på receptsök och klicka på ingredienser du har. En kokbok online, man kan spara sina favoritrecept mm.
Kram och lycka till 2010
Först, vad glad jag blev över att de vackra örhängena var till dig:). Jag älskar också dem och har på mig mina ofta, ofta!
SvaraRaderaAngående maten så känner jag verkligen igen mig, harvar med samma rätter jämt känns det som...
En av mina absoluta favoriter just nu är lax i ugn. Bred pesto på laxfilé och toppa med lite riven ost och in i ugnen på 200grader i ca 15min. Servera med potatis och någon god sås. Funkar alltid:)
Annars är jag bäst på efterrätter;) Ska tänka över lite bra recept och så mailar jag dem till dig. En tjej som inspirerar mig mycket är Linda, se henne blogg: lindasmat.blogspot.com så kanske du hittar något kul recept där!
Kram och Lycka till!!
Hej, bor i danmark och ska börja andra försök med ivf. Fick plus i nov och skulle få tvillingar men först ultraljud där bara en hade hjärtslag. Sen i vecka 11 på ultraljud hade den andra oxå lämnat oss. Väntar nu på mens så vi kan börja igen. Tänkte bara säga att jag läser här o tänkt på dig med tanke på att ni oxå sitter i samma situation. Mat tips....gå in på kardemummagumman.se. En mat blog med bilder på maten. Hälsningar, Sharon
SvaraRaderaHej Sharon, Vad kul att du läser. Jag beklagar verkligen ditt dubbla missfall. Jag vet hur det känns, även om det "bara" var en jag miste.
SvaraRaderaJag håller tummarna för ert kommande IVF. Kram
Hej Nina!
SvaraRaderaTack för tipset! Arlas sida är faktiskt riktigt bra, var dock länge sen jag använde den så det lär jag göra igen snart.
Tack för lycka till!
Kram
Kan även tipsa om www.veckomatsedel.se. Sen använder jag Icas receptbas väldigt mycket. Ett recept där som är en enkel, snabb och mycket god favorit är detta:
SvaraRaderaFamiljens korvgryta
Portioner: 4
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör eller margarin
400 g strimlad falukorv
1 burk krossade tomater (400 g)
1 msk tomatpuré
2 tsk senap
2 tsk oregano
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i margarin eller smör i en stekpanna. Tillsätt falukorv, krossade tomater, tomatpuré, senap och oregano. Låt koka ca 10 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö över hackad persilja.
Servera med pasta och vitkålssallad.