Jag har improviserat ganska mycket, tagit delar från olika recept så ni får prova er fram helt enkelt, men så här ser det ut på ett ungefär.
500 g blandfärs
1 riven gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
1 ägg
Lite ströbröd (3 msk eller något liknande.)
Salt och vitpeppar
Blandade allt det till en smet, forma sex biffar och stek. 5 minuter på varje sida eller någonting sånt. (Man kan ju givetvis göra dom mindre om man inte vill ha så lång stektid, eller göra köttbullar av dom.)
Ta upp biffarna ur stekpannan.
Blanda ingredienserna till tomatsåsen i en gryta, eller traktörpanna etc.
Tomatsåsen består av 400 g krossade tomater, 1/2-1 dl matlagningsgrädde och en skvätt soya. Blandade även i en burk färdig tomatsås(pastasås) med basilika från Zeta då det fanns hemma.
När det börjat bubbla lägger jag ner biffarna och låter det koka med några minuter.
Pricken över i:et är en finhackad rödlök, en burk svarta oliver, som jag skivar och rucola. Detta strör jag över innan servering.
Avnjut med färsk pasta!
Tack för receptet, jag ska pröva det någon gång!
SvaraRaderaBra att du la ut receptet :) Det ska jag verkligen testa!
SvaraRadera