måndag 22 februari 2010

.Broccoligratäng.

Det blir mycket mat i bloggen just nu, men ni får överleva, :)

500 g pasta, t.ex. pasta penne
2 pkt bacon
250 g broccoli
200 g färska champinjoner (kan uteslutas.)
4 dl creme fraiche
Originalsenap (Gul tub), efter smak, knappt 1/2 dl
Riven ost

1. Koka pastan efter anvisningen på paketet. Låt broccolin koka med de sista 2-3 minuterna.
2. Skiva och stek baconet under tiden. Skiva champinjoner och låt steka med ett par minuter.
3. Häll pastan och broccolin i en ugnssäker form, häll över baconet och svampen.
4. Blanda creme fraiche och senap, salt och peppar.
5. Slå över gratängen, garnera med ost och tillaga i ugn i ungefär 15 minuter, på 225 grader.

Servera med valfria grönsaker och NJUT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar