400 g pasta
200g gula 6kantareller/färska champinjoner/trumpetsvamp
1 gul lök finhackad
4 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 dl vispgrädde
30 g rucolasallad
1 dl nyriven parmesanost
rivet skal från 1 citron
olja och smör till stekning
salt och svartpeppar
1. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Stek svamp i olja och smör.
2. Lägg i lök och vitlök mot slutet och häll i grädde. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Blanda med nykokt spaghetti och vänd ner rucola.
3. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på fat och strö över parmesanost och rivet citronskal. Avlsuta med att ringla över lite olivolja och dra några extra drag på pepparkvarnen.
Igår kompletterade jag med strimlad skinkschnitzel också för att jag inte vill ha det vegetariskt, jag tror även kyckling skulle funka fint.
Mmm, det låter jättegott!!! =)
SvaraRaderaChokladmoussen lät inte dum heller. Tack för inspirationen! Får se om jag hinner klämma in det innan semestern =)
KRAM