måndag 28 juni 2010

.Baka baka liten kaka.


Jag har gjort en av världens godaste pajer. Av recept från Tess.

Vit chokladpaj med jordgubbar och banan. Receptet är jätteenkelt och gott!

Pajdeg
150 g smör
3.75 dl vetemjö
l2 msk socker
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal från 1 citron

Fyllning
150 g vit choklad
3 dl vispgrädde

Garnering
2 bananer
Hallon eller jordgubbar

1. Koka upp grädden och låt den svalna, under tiden hackar man chokladen. Blanda ner den i grädden och rör tills alla bitar har smält. Låt svalna helt i kyl, gärna över natten.

2. Blanda alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en stor vid pajform. Kyl i 30 min. Grädda i 225 grader i ca 20 min. Låt svalna.

3. Vispa chokladgrädden hårt . Lägg skivade bananslantar i pajskalet och bred över grädden. Garnera med skivade jordgubbar/hallon.

NJUT!

Jag ska för övrigt svara på kommentarerna jag släpar med, men har haft så mycket de senaste dagarna. Tillsammans med strålande väder blir det inte mycket datortid. Men, håll ut! ;)

5 kommentarer:

  1. Smaskens! Kanske något som spindlarna tycker om också? Kanske en bit kaka utanför fönstret! Aha! Kan funka till sniglar också! :-)

    SvaraRadera
  2. Men vilka härliga bilder du tagit i midsommar!!!
    Underbara...

    Och det här receptet, det ska jag se till att använda mig av!
    Verkar supergott!
    Tack för att du delade med dig!

    Ha en bra kväll.
    Kram/
    Luiza

    SvaraRadera
  3. Tack för fint inlägg! Och du har väldigt rätt. Augusti it is.

    Hoppas du får en fin sommar du med.

    Och receptet ser supersmarrigt ut - ska jag prova!

    SvaraRadera
  4. Jag tror att det var den pajen som min syrra bjöd på när systersonen fyllde år. Riktigt god var den i alla fall :-)

    SvaraRadera