400 g Pasta, t.ex. penne
40g smör
600g urbenat kycklinglår alt kycklingfilé
6 st salviakvistar, alt 1 msk torkad salvia
3 dl vispgrädde
1.5 msk kalvfond
2 msk finriven parmesan
1 dl Marsalavin, sött
1. Värm en stekpanna och smält smöret på medelvärme. Skär kycklingen i ca 3 cm långa 1,5 cm breda bitar. Bryn tills de får färg. Grovhacka salvian, lägg i tillsammans med kycklingen och stek ytterligare 3 minuter. Häll på vinet, grädden och kalvfonden, sänk värmen och låt såsen sjuda ihop medan pastan kokar, ca 10 minuter.
2. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
3. Häll av pastan, lägg ner pastan i stekpannan med såsen och tillsätt ca 2 msk finriven parmesan. Vänd ihop ordentligt. Lägg upp pastan och garnera med grovhackad färsk salvia och finriven parmesan.
Detta är så sjuuukt gott.
Jag använde torkad salvia, vilket blev mums det också. Vinet kan vara lite dyrt, om man som vi bor på liten ort där de bara har en sort. Men det är så värt. Och var försiktiga med kalvfonden, vissa sorter är väldigt salta.
Jag serverade det med en sallad gjort på fetaost, tomat, gul lök, olivolja, vitvinsvinäger, peppar och persilade.
Låter super mums=P
SvaraRaderaÖnskar dig en trevlig helg=D
Låter onekligen sjukt gott! Måste testa någon dag.
SvaraRaderaJaha, och när ska jag kunna äta detta då (säger GI-fascisten :))? Pasta, jag älskar pasta! Det här lät såå gott!
SvaraRaderaTror vi har ett uppdämt behov av att få nya recept, åtminstone jag, blir jätteglad varje gång något sådant här dyker upp :)