tisdag 3 juli 2012

.Artikeln i DN.

Artikeln i DN finns även på nätet.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/3700-provrorsbarn-fods-i-sverige-varje-ar

Enda skillnaden från papperstidningen är bilden.

6 kommentarer:

  1. Roligt att se bild på er och att ämnet uppmärksammas, men jag blev lite besviken på att det framställs som att alla som gör ivf har antingen skjutit upp att försöka få barn (kvinnorna i alla fall, männen kan tydligen göra som de vill), är överviktiga eller haft klamydia. Samtliga saker som faktiskt går att förebygga mer eller mindre. Olika sjukdomar eller oförklarlig barnlöshet nämns inte alls... Lite trist tycker jag mest eftersom det bygger på den idiotiska föreställningen om att vi som gör/gjort ivf har satt oss i sitsen själva...

    SvaraRadera
  2. Hej Sara och grattis till era ljuvliga mirakel! Underbart att allt gick bra! Jag vill såklart jättegärna fortsätta följa er! Nås på toveshalsa@gmail.com och den är inte hemlig =) Kram!

    SvaraRadera
  3. åhh vilken kort artikel.. jag vill läsa mer om er resa.. har ju redan läst endel här, men det är ju så spännande. Blir lika glad varje gång. Tänk att ni fick er små barn tillsist!! //AnnnaJo

    SvaraRadera
  4. Hej Sara! Av ren slump hamnade jag in på din sida, och fick se en tjej jag kände igen. Googlade nämligen på lyckliga IVF- historier, eftersom jag och min sambo börjar vår första insättning om ett par månader. Utredningen visade inte på något fel men läkaren tyckte att vi skulle köra på IVF eftersom vi har försökt i 1,5 års tid. Är redan så sjukt nervös, känns lite som nu eller aldrig. Vad ska vi göra om det inte funkar? Massa tankar dyker upp och 90 procent av dom är givetvis negativa. Har du några tips? Ville bara skriva att jag blev så sjukt berörd av din berättelse, och är så glad för dig och din kille att ni fick era efterlängtade barn.

    Vart man än vänder sig ser man sina kompisar eller andra tjejer gravida, och tanken på att aldrig själv få uppleva det gör mig oerhört ledsen. Jag hoppas att turen är på min sida snart. Lycka till med livet som småbarnsmamma =)
    Kram gammal klasskompis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Ledsen att det tog så lång tid innan du fick svar, men ska jag vara ärlig så har jag glömt kolla av den gamla bloggens kommentarer. :/

      Vad "kul" att du hittade hit, även oom jag såklart inte vill att någon ska behöva gå igenom det som vi har gjort.

      Jag hoppas av hela mitt hjärta att ni snart får ert plus och bebis!

      Tips var det, hmm, för oss var det viktigt att inte tappa bort oss själva alltför mycket. Inte bara fokusera på IVF och barn, vilket såklart är lättare sagt än gjort, men ändå göra roliga saker under tiden. Vi reste, gick på konserter, fester osv. Sen tror jag "happy thoughts" är bra. Att försöka hålla sig positiv, även när det känns skit.(Även om man såklart måste deppa ihop lite då och då...)

      Lycka till med ert första försök nu, jag håller tummarna för att det räcker med ett!

      Kram Sara

      PS. Om du har mig på FB får du gärna skriva där om du undrar något eller bara behöver stöd. Ibland är det ju skönt att "prata" med någon som gått igenom det man själv är mitt i.

      Radera