söndag 7 februari 2010

.Kyckling med krämigt täcke.

Kommer från en gammal Buffé-tidning för övrigt. Och är smaskens. :)

Ingredienser för 4 port.

4 kycklingbröstfiléer (ca 600 g)
1 msk smör/rapsolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor rostad paprika från burk (spara oljan till salladen)
1 paket bacon
1 dl riven lagrad ost
1 burk lättcrème fraiche (2 dl)
1 dl svarta oliver (Jag använder urkärnade.)
flingsalt, nymalen svartpeppar
basilikablad till garnering

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Hetta upp smör/rapsolja och bryn filéerna 3-4 minuter på varje sida tills de får fin färg. Salta och peppra efter smak. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
3. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka den rostade paprikan. Hacka hälften av oliverna.
4. Dela och bryn baconet i sitt eget fett. Tillsätt lök, paprika och oliver till pannan och låt dem bryna med baconet ett par minuter. Salta och peppra ef6ter smak. Låt blandningen svalna något.
5. Rör ihop riven ost och lättcrème fraiche. Tillsätt baconblandningen och smaka av med salt och peppar.
6. Fördela röran över kycklingen och toppa med resten av oliverna. Gratinera i ca 20 minuter, tills kycklingen är färdig. (Skär ett snitt, om köttsaften är klar är den färdigstekt.) Garnera med basilika. Servera med en matvetesallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar