Ingredienser för 4 port.
3 dl matvete
100 g frysta gröna bönor
1 burk cannellinibönor
1 kruka krispsallad
1 ask körsbärstomater (250 g)
1-2 avokador
flingsalt, nymalen svartpeppar
VINÄGRETT:
1/2 dl olja från rostad paprika på burk
1 tsk dijonsenap
1/2 msk pressad citronjuice
1 pressad vitlöksklyfta
Extra olivolja vid behov
1. Tillaga matvetet enligt paketet. Låt svalna.
2. Förväll de gröna bönorna hastigt i lättsaltat vatten.
3. Skölj cannellinibönorna med vatten i en sil. Blanda dem med matvetet och gröna bönor.
4. Skölj och torka salladen och riv den i grova bitar.
5. Halvera tomaterna och skala och skär avokadon i bitar. Blanda allt.
6. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och häll över salladen. Salta och peppra och blanda väl.
Jag brukar även tillsätta soyabönor, fetaost, rödlök etc. Finns ju massa gott man kan ha i.
Det låter jättegott! :-)
SvaraRadera